Pengalaman Di Matrikulasi...
Jan 29, 2016 | 9:09 PM | 0 VIP
Assalamualaikum dan selamat pagi. (sbb time pagi baru update) hahahaha..Cepatnyaa masa berlalu dah masuk Sem 2.Harini startlah cuti sem aku selepas mengharungi UPS2.(hoho cuti 2 minggu,heaven!!!!) . Btw ,mesti korang tertanya-2 aku study kt mana kan ? .Utk pengetahuan korang,aku sekarang melanjutkan pelajaran KOLEJ MATRIKULASI MELAKA(KMM) #KMMDIHATIKU (*sgt :p )Batch 2015/2016 ....Adik-2 yang baru lepas menduduki SPM mesti nak tahu life kt matriks ni macamna kan.So marilah aku bercerita............................................... Ramai yang kata matriks ni susah kan? hahahaha.First2 aku pon mcmtu jgk,dengar cakap2 org yg matriks tu susah apalah n blablabla..Tapi sebenarnya amat-2 berbeza(bagi aku lah) .First2 daftar kt sana amat penatlah.Satu tempat ke satu kena aku pegi utk mendaftar.Lepastu nak cari blok asrama pulak satu hal,dahlah sorg2 cari ,dengan panas terik,dgn ramai orgnyaa.macam2 hal yg nk disettlekan.First week aku dduk sana mmg tak tipulah kan,mesti homesick punya..Kau bayangkan aku ni dari PERAK----> MELAKA ,Nampak tak betapa jauhnya homesick aku tu haha.Tapi aku tkdalah homesick tahap kronik sgt ,sbb dulu aku pernah tinggal kt asrama (f1-f3 ja).So takdalahh kronik sgt.Bilik aku pulak nasib baik aras bawah,so takpayah lah nk bergigih-gigih sgt nak panjat tangga tu.Bilik aku pulak 4 org..Dan 100% kemungkinan kita takkn dapat dgn kawan2 skola kita or dapat satu bilik,satu bangsa.Memang tersangat taklah.Korang akan bercampur jugak.Bukan laki dgn permpuan but bangsa yang berbeza.Roommate aku 2 org Melayu sorang India.First2 takutlh jugak pasal aurat ni macamna nk sgt,lama2 tu dh okayy dh n sekarang makin hari makin rapat.Kalau dulu mula2 masuk semua buat keja masing2 ,tk sgt bertegur,main hp,kluar dgn kawan masing n sbgainyaa.lama2 tu bila dh rapat.Pegi,kelas,pegi,surau,pegi makan,pegi mandi pon semua dgn roommate.hahaha.Okay berbalik kepada soalan tadi adakah life di matriks susah Jawapannya tidak.Kerana life di matriks sama mcm skola,jadual padat dari 8.00 pagi sampai 4.00 ptg.but sebenarnya tkdalah sesibuk mana ( tapi SEM 2 ni sibuk sikit) hahaha.Life kt matriks agak terkawal sikit berbanding kat u. Tapi adalah kelonggaran dia jgk ,mcm contoh sapa yg duduk asrama tu mesti ada waktu study yg ditetapkan kan,waktu makan bila,ada prep semua tu,tapi kt sini semua kita yg tentukan,kiranya bebas lah bila nk makan,bila nk study...Pandai-2lah hidup berdikari Okay pasal pelajaran pulak,Aku ni bdak MODUL 1.(takdalah pandai sgt ).kt Matriks ni ada 3 modul yg boleh kita pilih,kalu nk tahu modul apa kah tu,bolehlah google sendiri.Lecturer kt sini pon baik2 belaka n kalau korang tknk panggil pensyarah pon tkpa,just panggil dorang cikgu.Dorang akan selalu membantu anda-2 sekalian utk berjaya.So macam2 program lah yg diorang sediakan terutamanya bagi pelajar yg lemah.Bangunan kt matriks Melaka ni agak 'otai' sikit sbbnya inilah matriks pertama yang ditubuhkan(bangga jap)..So paham-2 lah sendiri bangunan dia mcamne eh.Dia tak macam matriks-2 lain yg moden2 sikti tu.Tapi sapa yg belajar di beruntung kerana jarak perjalanan dari asrama ke kolej agak dekat.so takdalah penat sgt berbanding dgn matriks-2 lain yg agak jauh utk berjalan dari asrama ke kolej.Pasal duit pulak ,jangan risau korang akan dapat elaun,sebulan-RM250.tapi lately ni kerajaan bagi RM500 sekali utk 2bulan.so kena pandai-2lah berjimat yaa.(duit tgh nazak sgt ni )... Hmm yang tu jelah yg aku dapat ceritakan utk korang(sebenarnya penat menaip ni)...So ,if you have anything to ask,just follow n DM me dekat instagram , @nadhlee70 kayy. Assalamualaikum :) * Nak pegi makan dulu

21st Mac
Mar 22, 2013 | 8:28 PM | 0 VIP




21 March 2013

Hari yang bersejarah dan hari yang sangat penting buat aku huhu

 Ia merupakan hari kelahiran aku .Dari tahun lepas lagi tarikh lahir aku mesti jatuh time ambik result
SPM.Walaupun dah berlalu,tapi aku tetap nk updated jugak.Bagi aku pada hari tersebut taklah segembira mana yang
aku sangka,walaupun patutnya hari tersebut merupakan hari yang menggembirakan buat aku.Terima kasih kepada sesiapa yang wish utk aku,terima kasih :) Dan tahniah buat abangg & kakak yg dapat result cemerlang.For those yang tak dapat cemerlang tu,takpa keep it up !  jangan putus asa lagi. Buat Fiqtri ,result hang camne ? dahlah haritu hari lahir hang kan,mesti hang nerves sgt kan.dan aku nk ucapkan salam takziah buat hang sekeluarga.Aku harap hang dapat keputusan yang cemerlang dalam SPM.Aku harap hang sentiasa tabah dalam mengharungi dugaan hidup ni.Btw bebalik pulaa kepada topik harijadi,mesti ada kaitan dgn hadiah kan hehe.Sebenarnyaa tahun aku tk mengharapkan hadiah sgt.Tetapi aku ada hajat / hadiah yang aku harap aku dapat tercapai or dapat ? Hadiah yang bermakna buat aku ialah :

-Dapat jumpa dengan batch '95
-Dapat berjumpa dengan kawan-kawan aku balik
-Dapat berjumpa dengan kakak ksayanganku,NURUL AMIRA BT SHARIFF.Aku rindu dia sangatx2 huhu

Bagi aku ,tahun lepas merupakan tahun yang paling best buat aku .Sebab apa? Sebab aku ad akak & abg yg sporting.Aku suka diorang berbanding tahun ni huhu.Aku rindu diorang huhu :'( .Aku harap aku dapat jumpa lagi dengan diorang sama ada di sekolah atau di luar.Last words, Happy Birhday to me n Assalamualaikum :)

   From : Jun.k saranghae.....

Sahabat
Feb 12, 2013 | 8:11 AM | 0 VIP
Sahabat

Nak dekat 4 tahun kan kita bersama,segala suka duka kita harungi bersama kan.Tapi tahun ni adalah tahun terakhir buat kawanku,Nadia bersama dgn kitorang.Aku terkejut pagix2 time kt sekolah dia bagitau kt aku yg dia nk pindah.Teros aku terkedu dan terdiam seketika.Memang pada mulanya aku tk dapat menerima hakikat yg hang nk pindah,tapi takpalahh mungkin ad hikmah disebaliknyaa kan huhu :) Aku doakan hang gembira di sana ,belajar elokx2 n jangan lupakan kitorang kt sini  (: .

Lepas hang takda nanti ,tinggal lahh tiga orang je kan huhu
Aku suka sangat pic nie, tpi hang tak suka.Ntahlahh nampak kelakar pon ada haha

Aku harap geng dapat bersama macam dulu.Sentiasa bersama tak kira di mana saja kita berada......


Selamat Tinggal Sahabatku :)

Assalamualaikum.....

Pulau Pinang
Jan 23, 2013 | 12:12 AM | 0 VIP
Hai.lama tak update blog huhu.nie aku nk cite pasal rombongan g penang arituhh.Sebenarnyaa aku dh pegi sana lama dh dlm 2 minggu yg lepas.baru skrg ada mood nk updatednyaa hoho.(sebnarnyaa malaihh) :P Aku pegi sana pon pi melawat USM tapi taklahh masuk diorang punya kampus just pegi muzium diorang ja.serius best gilaa terutamnya yg bhg pra sejarahh tu hoho gelap gulita tempat dia hoho menakutkan >.<. Lepas pegi sana pegi Muzium Perang,sorry kalu takdak pic kt sana psal kena bayaq tu malaihh.aku dpt tgkp dekat USM jelahh.hmm layan jelahh.dekat Muzium Perang tu serius best gegilaa walaupun semuanya bangunan lamax2 kan.katanya tempat tu berhantu.besalhh bangunan lama kan.yg paling best tukang guide kitorang tu hensam kot haha tergoda sat :p Jadi dtglahh sana kalu nk tgk dia eh hehe.(jgn tgk lamax2 ,tu aku punya ) :p kat sana ad tempat pancung kepala time zamna Jepun,penjara,rmah bagi askar british,melay,india ,terowong macamx2 lagi.serius best gilaa.dhlah atas bukitt..nmpak pokok je lahh sbb dalam hutan kan hoho.then kitorang dpt masuk dlm terowong mmg panas n gelap gulita kot.hoho menakutkann .nsib baik ada lampu suluh.kalu tak dh lama sesat hoho.Hmm tu jelahh aku nk cite psl rombongan tu.sorry kalu cite aku tak best sgt,kalu nk lagi best,pi laa sana kayy.Assalamualaikum :)




Pic di Muzium USM :

3D

Tamadun Islam

Al -Quran pd zaman dahulu

Khat


Wayang Kulit

Manusia Pra-Sejarah

Alatan Pra-Sejarah






Getah

Pemandangan dari feri
Pada waktu senja
Gong
Kuda Kepang




OLD

ϟ Seungri

I'm singing my blue~ I am Bigbang's fans. VIP imida :)
Assalamualaikum ! No Anti-Kpoppers.Just follow Me

------------------------------------------------
Entry | About | Linkies
------------------------------------------------
ϟ Fantastic Baby

.Max width is 250.

ϟ Blue

Template By: Aishah Baharudin
Others: